Al twee keer heeft er voor in de kerk een witte of rode roos gestaan, om de mensen in de kerk te laten weten dat er een kindje is geboren. Nou worden er natuurlijk heel vaak kindjes geboren, maar de roos is speciaal voor ouders die bij de Dorpskerk horen, en die de keuze mogen maken of hun kindje gedoopt gaat worden.

Dat is een hele belangrijke en niet altijd makkelijke keuze.

De roos geeft aan, dat zij er niet alleen voor staan!

Dit najaar is er drie keer Godly Play in Blaricum. Godly Play wordt altijd gedaan door twee mensen: een verteller en een begeleider.
Wij zijn Marloes, moeder van vier kinderen in de basisschoolleeftijd en Marjolijne, met een onderwijsachtergrond. Vier jaar geleden hebben wij een training gevolgd om Godly Play te kunnen verzorgen. Sindsdien doen wij Godly Play vieringen in de Protestantse gemeente Laren-Eemnes en de Oosterlichtkerk in Huizen. Wij vinden het leuk om met kinderen te ontdekken wat Bijbelverhalen voor de kinderen en onszelf kunnen betekenen.

Twee jaar geleden heeft Marjolijne een Godly Playverhaal verteld aan de kinderen in Blaricum, nu zijn we gevraagd om daar een vervolg aan te geven. We hebben er veel zin in. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mailen met Marjolijne: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website https://www.godlyplayfoundation.org/ voor meer informatie!

Op 16 september beginnen we op feestelijke wijze het nieuwe kerkseizoen (‘winterwerk’ wordt het ook wel genoemd, maar dat vind ik een vreselijke naam, vooral nu het nog zo heerlijk zomer is als ik dit schrijf). Om 9 uur gaan we in de tuin van het Achterom lekker samen ontbijten.

Maar er wordt niet alleen gegeten, er zijn ook opdrachten die moeten worden uitgevoerd met als thema “Een Goed Gesprek”. Dat thema komt terug in de interactieve dienst na het ontbijt, in de kerk. Kinderen tot ca.12 jaar mogen naar Godly Play op het Achterom, de 12+ers vieren de (korteJ) dienst mee in de kerk.

Jij komt toch ook? Een goed begin is tenslotte het halve (winter?)werk!

Mieke Bleys

Vanaf 18 februari tellen we dit jaar de dagen tot het Paasfeest: zonder de zondagen zijn dat precies 40 dagen* (zie WEETJE hieronder). In die periode (heel passend de “40-dagen tijd” genoemd) bereiden we ons voor op Pasen. Wat moet je daar voor doen?
Wat doe je normaalgesproken als er een feestje op komst is? De datum in je agenda zetten; nieuwe feestkleding kopen; je huis versieren en iets extra lekkers koken of bakken? Dat doen veel mensen voor het Paasfeest allemaal ook.


Maar wat we vooral doen in de 40-dagen tijd is NADENKEN. Nadenken over Jezus, over zijn leven, over de dingen die Hij ons in zijn leven heeft willen leren en ook welke betekenis zijn dood voor ons heeft. Ook nu nog, na bijna 2000 jaar! Dat is zó veel, en vaak zó moeilijk, dat je daar best eens 40 dagen van het jaar voor uit mag trekken , om daar eens extra goed over na te denken. En er over te praten natuurlijk; thuis en op school en in de (kinder-)kerk. En ná die 40 dagen zien we hopelijk heel veel reden om een mooi Paasfeest te vieren!

Het wordt de hoogste tijd, dat we het jeugdwerk van de Dorpskerk op social media gaan zetten: we willen immers graag zoveel mogelijk jeugd (en ook de ouders) bereiken en laten weten welke mooie dingen we in de Dorpskerk doen!

WIE (jongeren/ouders?) WIL ONS DAARBIJ HELPEN?

Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-50449091 (jeugdouderling Mieke Bleys)

foto van 1oktober 2017

(foto van 1 oktober 2017)     

Misschien heb je hem al gezien tijdens de Dienst voor Jong en Oud op 4 december 2016, want toen was het de eerste ‘werkdag’ voor onze nieuwe predikant,
dominee Van der Sijs. En anders kom je hem vast later deze maand nog tegen- bijvoorbeeld op het FamilieKerstFeest op 18 december, of op Kerstmorgen.
Hij wil graag kennismaken met alle mensen in de Dorpskerk, en natuurlijk ook met de kinderen en jullie ouders. Wel zo fijn als we elkaar bij de naam kennen!

Dag allemaal!

Misschien moest je even zoeken, maar jouw jeugdpagina in de Onderweg is per vandaag nieuw, anders en op een andere plek te vinden (op de site is het gelukkig hetzelfde gebleven).

Zo gaat dat in een nieuw jaar, dan gaan we op zoek naar iets nieuws. Of het daarmee ook beter wordt, mag jij zelf bepalen. In elk geval kun je alles voor de Dorpskerk Jeugd toch wel in de Onderweg. En net als altijd kun je al je schrijfsels of andere bijdragen, je vragen en opmerkingen kwijt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Veel leesplezier! Jeugdredactie.

 

Vanaf 2015 is er een belangrijke verandering in de opzet van de Kinderkerk:

Er zal niet wekelijks, maar alleen op de eerste zondag van de maand + tijdens kerkelijke feestdagen Kinderkerk zijn voor de basisschooljeugd.

In de Zomervakantie is er Zomerstop. Voor de rest van de data zie het rooster van de Kinderkerk.

Hier vind je de meeste verhaaltjes die ook in de (afgelopen) Flitsen staan,

maar dit rubriekje is ook handig voor de mama's en papa's: kan je ze vertellen, dat ze op deze site moeten doorklikken naar de Algemene informatie.

Voor de roosters, klik door naar de Kinderkerk en de JeugsSooS  deze site.

Heb jij een leuke opmerking, lijfspreuk, levensmotto of andere tekst die geschikt is voor onze “Quote van de maand”? Mail ‘m dan door naar de redactie van jouw Flits: Mieke Bleys.

Hallo allemaal!

Heb jij iets voor de volgende Flits, of wil je jouw mening over iets geven?
Stuur dan je tekst en eventuele plaatjes of foto’s via de mail naar ons op.
Elke maand is er een nieuwe Flits, dus ben je te laat, dan komt het volgende maand erin!

Redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(Blaricumse kinderkerk)