verslag Hight Tea 2017

2017 afscheid Kinderkerk

Op 2 juli nam in de kerkdienst onze ‘oudste’ van de Kinderkerk afscheid: Anne Koomans. Na de zomervakantie gaat zij naar het gymnasium in Hilversum. Namens ons allen: heel veel succes, Anne!

Gelukkig hebben we ook nog de Jeugdkerk12+, dus we nemen niet echt afscheid van elkaar.

Zomervakantie Kinderkerk 2017

We zien jullie allemaal graag na de zomervakantie, op 10 september op de Startzondag, weer!
(en tussendoor is er weliswaar geen jeugddienst, maar zijn jullie natuurlijk wel van harte welkom!!!).

Fijne vakantie!

ook nog bedankt!

We hebben tijdens de Pinksterviering ook nog afscheid genomen van onze koster Dick van den Boom. Je kent hem vast wel, want hij regelt altijd de microfoons en de koffie en wat niet allemaal nog meer. Hij werkte al in de Dorpskerk toen jij nog niet eens geboren was (en je ouders misschien nog maar net…smile. Dit is 'em

Pinksteren 2017

Op 4 juni vierden we in de kerk het Pinksterfeest. Bij binnenkomst kregen alle kerkgangers een ‘vlam’ van rood, geel of oranje papier, waarop zij een Pinkstergroet of –wens mochten schrijven. Tijdens de dienst werden die door de kinderen opgehaald (in collectezakkenJ), en bij de uitgang deelden zij ze weer uit, zodat iedereen met een ‘nieuwe vlam’ naar huis ging. Eigenlijk is dat in het kort het verhaal van Pinksteren: mensen delen met elkaar en geven kennis, ervaring, wensen en verhalen door aan anderen, zodat het de wereld in gaat. Net zoals de leerlingen van Jezus dat deden nadat zij de Heilige Geest hadden ontvangen!

In de Kinderkerk werd geknutseld aan een windmolentje. De Heilige Geest wordt niet alleen uitgebeeld door een vlammetje, maar ook door de wind – die zaadjes rondblaast en daarmee alles verspreidt.

Jeugd Activiteit: HIGH TEA op zondag 16 juli a.s.

Het wordt al een echte traditie: de jaarlijkse High Tea in de tuin van het Achterom .

Net als vorig jaar gaan we met elkaar (kinderen en jongeren + leiding) lekkers bakken, alles klaarzetten in (de tuin van) het Achterom en na de kerkdienst de gasten ontvangen en in de watten leggen.

Het geld dat we hiermee ophalen is deze keer voor Stichting Het Vergeten Kind (google het maar eens).

Zet de datum vast in je agenda, en ook in die van iedereen die je wilt uitnodigen op de High Tea!

Examen

Namens het jeugd-team van de Dorpskerk wensen wij iedereen die dit jaar examen doet:
HEEL VEEL SUCCES!!!

Jeugdwerk op Sociale Media

Het wordt de hoogste tijd, dat we het jeugdwerk van de Dorpskerk op social media gaan zetten: we willen immers graag zoveel mogelijk jeugd (en ook de ouders) bereiken en laten weten welke mooie dingen we in de Dorpskerk doen!

WIE (jongeren/ouders?) WIL ONS DAARBIJ HELPEN?

Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-50449091 (jeugdouderling Mieke Bleys)

Jona in de walvis

Op zondag 2 april hadden we het met de 12+ jongeren over het bekende verhaal van Jona in de walvis, ook wel “klein Pasen” genoemd. Dominee De Boer had het verhaal in grote lijnen al verteld in de kerk, dus wij konden ons direct storten op een paar eigenaardigheden in het verhaal. Eigenlijk klinkt het verhaal als een sprookje. Maar wetenschappers hebben aangetoond, dat het echt mogelijk is om in de buik van een grote vis te overleven. Is het belangrijk, om te weten of het echt gebeurd is of niet? Wat vertelt het verhaal ons?

Daarna speelden we een spel, waarbij ieder om de beurt een woord of zegswijze moest tekenen dat met Pasen te maken had. De anderen moesten raden wat het was. Ondanks redelijk tekentalent bleek het best moeilijk om woorden als “verraad” of “dood” te tekenen!

Volgende bijeenkomst op 7 mei.

Pasen Jeugd 2017

Palmpasen 2017

Op de zondag vóór Pasen, Palmzondag, versieren we tijdens de dienst Paasstokken ter herinnering aan de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem. Alle jeugd die dat wil, mag meedoen.

Wel graag zelf een Paasstok meenemen!

We beginnen op 9 april in de kerk, vanaf daar gaan we gezamenlijk naar onze eigen ruimte en komen aan het eind van de dienst terug met de versierde stokken.

Wil je meer info? mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel. 06-50449091.