Al vóór de herfstvakantie zijn we weer begonnen met repeteren voor het leukste en gezelligste FamilieKerstFeest van Blaricum. De deelnemers, allemaal kinderen uit Blaricum en omgeving, treden zowel op in het  Kinderkoor, als in de mini-musical SuperKerst! Er valt voor hen dus heel wat in te studeren en te oefenen. Gelukkig heeft Margreet Veerman veel ervaring met kinderkoren en het ‘toneelteam’ van Eveline, Chantal en Mieke zorgt voor dramalessen en decor. Enkele enthousiaste jongeren gaan bij de uitvoering helpen met o.a. techniek (licht en geluid) en schminken. Mooi om zo lekker samen te werken. Past helemaal bij de Kerstgedachte! innocent

Graag tot zondag 17 december, 16.30 uur in de Dorpskerk!

De repetities zijn op vrijdagmiddag 17-18 uur in de consistorie van de Dorpskerk (zij-ingang aan de Torenlaan). In de herfstvakantie is er geen repetitie.

Generale repetitie van 15 december

Uitvoeringsdatum 17 december (in de late middag).
De musical is een onderdeel van het superleuke en sfeervolle FamilieKerstFeest in de Dorpskerk, gratis toegankelijk voor heel Blaricum en omgeving!

Als je als jongere van NU de bijbel leest, vind je het waarschijnlijk een ouderwets boek met moeilijke taal en onzinnige verhalen. Dat geldt al voor boeken uit de vorige eeuw, van de tijd dat de mobiele telefoon nog niet eens bestond- en dus zéker voor een boek dat een paar duizend jaar oud is! Dominees proberen in hun preek vaak een verband te leggen tussen TOEN en NU, zodat de Bijbel ook een modern mens aanspreekt. En weet je wat gek is? Het kan! De eeuwenoude verhalen laten zich vertalen naar deze tijd. De problemen die er in de tijd van Jezus waren, zijn er nog steeds. Onze nukken, onze verlangens, verdriet en geluk – ze veranderen nauwelijks door alle eeuwen heen. Onderdrukking van bevolkingsgroepen, vluchtelingen, rijkdom en macht, hebzucht en jaloezie: ze zijn van alle tijden. Evenals de helden die zich inzetten voor hun medemens en voor de wereld.

Vanaf oktober gaan we bij Jeugdkerk12+ aan de slag met het boekje “Zodat het je goed gaat – 10 geboden voor nu” van Karel Eykman. Je zult zien, dat de tien geboden die Mozes ooit opschreef eigenlijk het begin van een sociaal stelsel waren, waardoor verschillende volken naast en met elkaar in vrede konden leven. Daar kan de wereld nu ook nog wel wat van leren! En jij? Wat kan jij ermee? Dat hoor je in de 12+!

SuperKerst is een korte, eigentijdse kerstmusical met vrolijke liedjes en veel humor. Het verhaal speelt in een supermarkt, die in de kerstperiode een spaaractie houdt voor “actiefiguren” uit de kerststal. Vlak voor kerst komt een kind erachter, dat er één figuurtje mist: het kindje Jezus.

Er zijn in elk geval 13 toneelrollen te verdelen, geschikt voor jonger en wat ouder. De acteurs zingen ook, soms solo en anders samen met het koor.

Voor kinderen die niet (zo goed) kunnen zingen, zoeken we een passende rol.

Op vrijdag 6 oktober wordt er om 17 uur in de Dorpskerk meer informatie en een voorproefje gegeven van de musical. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zich na afloop aanmelden voor toneel en/of zang.

Degene die graag een toneelrol willen, mogen op 13 oktober om 17 uur op de 1e repetitie middels een auditie laten zien wat ze kunnen. Koorleden zonder toneelrol hoeven geen auditie te doen.

De repetities zijn op vrijdagmiddag 17-18 uur in de consistorie van de Dorpskerk (zij-ingang aan de Torenlaan). In de herfstvakantie is er geen repetitie.

Belangrijk voor deelnemers is, dat zij op de generale repetitie van 15 december en de uitvoeringsdatum 17 december (in de late middag) aanwezig kunnen zijn.

 De musical is op 17 december onderdeel van het superleuke en sfeervolle FamilieKerstFeest in de Dorpskerk, gratis toegankelijk voor heel Blaricum en omgeving!

 Nog vragen?

Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Mieke Bleys

 

 

Op 2 juli nam in de kerkdienst onze ‘oudste’ van de Kinderkerk afscheid: Anne Koomans. Na de zomervakantie gaat zij naar het gymnasium in Hilversum. Namens ons allen: heel veel succes, Anne!

Gelukkig hebben we ook nog de Jeugdkerk12+, dus we nemen niet echt afscheid van elkaar.

We zien jullie allemaal graag na de zomervakantie, op 10 september op de Startzondag, weer!
(en tussendoor is er weliswaar geen jeugddienst, maar zijn jullie natuurlijk wel van harte welkom!!!).

Fijne vakantie!

We hebben tijdens de Pinksterviering ook nog afscheid genomen van onze koster Dick van den Boom. Je kent hem vast wel, want hij regelt altijd de microfoons en de koffie en wat niet allemaal nog meer. Hij werkte al in de Dorpskerk toen jij nog niet eens geboren was (en je ouders misschien nog maar net…smile. Dit is 'em

Op 4 juni vierden we in de kerk het Pinksterfeest. Bij binnenkomst kregen alle kerkgangers een ‘vlam’ van rood, geel of oranje papier, waarop zij een Pinkstergroet of –wens mochten schrijven. Tijdens de dienst werden die door de kinderen opgehaald (in collectezakkenJ), en bij de uitgang deelden zij ze weer uit, zodat iedereen met een ‘nieuwe vlam’ naar huis ging. Eigenlijk is dat in het kort het verhaal van Pinksteren: mensen delen met elkaar en geven kennis, ervaring, wensen en verhalen door aan anderen, zodat het de wereld in gaat. Net zoals de leerlingen van Jezus dat deden nadat zij de Heilige Geest hadden ontvangen!

In de Kinderkerk werd geknutseld aan een windmolentje. De Heilige Geest wordt niet alleen uitgebeeld door een vlammetje, maar ook door de wind – die zaadjes rondblaast en daarmee alles verspreidt.


Het wordt al een echte traditie: de jaarlijkse High Tea in de tuin van het Achterom .

Net als vorig jaar gaan we met elkaar (kinderen en jongeren + leiding) lekkers bakken, alles klaarzetten in (de tuin van) het Achterom en na de kerkdienst de gasten ontvangen en in de watten leggen.

Het geld dat we hiermee ophalen is deze keer voor Stichting Het Vergeten Kind (google het maar eens).

Zet de datum vast in je agenda, en ook in die van iedereen die je wilt uitnodigen op de High Tea!

Namens het jeugd-team van de Dorpskerk wensen wij iedereen die dit jaar examen doet:
HEEL VEEL SUCCES!!!