Op 16 september beginnen we op feestelijke wijze het nieuwe kerkseizoen (‘winterwerk’ wordt het ook wel genoemd, maar dat vind ik een vreselijke naam, vooral nu het nog zo heerlijk zomer is als ik dit schrijf). Om 9 uur gaan we in de tuin van het Achterom lekker samen ontbijten.

Maar er wordt niet alleen gegeten, er zijn ook opdrachten die moeten worden uitgevoerd met als thema “Een Goed Gesprek”. Dat thema komt terug in de interactieve dienst na het ontbijt, in de kerk. Kinderen tot ca.12 jaar mogen naar Godly Play op het Achterom, de 12+ers vieren de (korteJ) dienst mee in de kerk.

Jij komt toch ook? Een goed begin is tenslotte het halve (winter?)werk!

Mieke Bleys

Zet alvast in je (nieuwe) agenda: Zondag 16 september KERKONTBIJT!

Meer nieuws volgt.

 

Het zijn altijd spannende weken, zo aan het eind van het schooljaar. Een paar van onze jongeren hebben eindexamen gedaan, en weten bij het verschijnen van dit blad denk ik wel, of ze geslaagd zijn. Zo ja: HARTELIJK GEFELICITEERD!!! En als het niet is gelukt, dan wensen we je heel veel succes in de herkansing!!

- er ligt voor jullie een heel nieuw leven te wachten; vergeet niet dat je er nooit alleen voor staat als het spannend of moeilijk wordt!

En we hebben ook een paar kinderen, die van groep 8 naar de Middelbare School gaan. Ook een enorme stap in je leven. Het bekenden van je oude school, de leraren, je vrienden, ja zelfs het schoolplein ga je missen! Maar je krijgt er een hele hoop nieuwe kansen en mogelijkheden voor terug.

Zo gaat dat met een nieuw begin, een sprong in het diepe, groot worden: het is een beetje eng, maar vooral ook heel erg leuk en verrijkend. We hebben op 3 juni met de Kinderkerk afscheid genomen,van Freek en Vincent. Welkom bij Jeugdkerk12+!!

Lauren Koomans (foto hiernaast) en Anne Bleys (foto beneden) deden als jeugdleden mee aan de Lentefotowedstrijd. Prachtig, he?

Wist je dat we heel wat muzikaal talent in de kerk hebben? En dan bedoel ik niet bij de volwassenen (ja, daar óók vast wel!); ik heb het over kinderen! Een aantal van jullie krijgt pianoles, en anderen spelen cello of viool. Ik zou er zó wel een leuk orkestje van willen maken! Gewoon voor een keertje! (wat dacht je van het volgende Kerstfeest??).

Na de Kinderkerk kruipt er bijna altijd wel iemand achter de piano om nog even te ‘pingelen’. En zo kun je zómaar worden ‘ontdekt’ als talent! Zoals Anne Koomans, die op Pinkstermorgen voor ons ‘in concert’ gaat met het prachtige “Amelie” van Yann Tiersen. Als je al niet sowieso naar de kerk kwam, zou je speciaal hiervoor komen, toch? Nou, tot 20 mei dus!

Vanaf 18 februari tellen we dit jaar de dagen tot het Paasfeest: zonder de zondagen zijn dat precies 40 dagen* (zie WEETJE hieronder). In die periode (heel passend de “40-dagen tijd” genoemd) bereiden we ons voor op Pasen. Wat moet je daar voor doen?
Wat doe je normaalgesproken als er een feestje op komst is? De datum in je agenda zetten; nieuwe feestkleding kopen; je huis versieren en iets extra lekkers koken of bakken? Dat doen veel mensen voor het Paasfeest allemaal ook.


Maar wat we vooral doen in de 40-dagen tijd is NADENKEN. Nadenken over Jezus, over zijn leven, over de dingen die Hij ons in zijn leven heeft willen leren en ook welke betekenis zijn dood voor ons heeft. Ook nu nog, na bijna 2000 jaar! Dat is zó veel, en vaak zó moeilijk, dat je daar best eens 40 dagen van het jaar voor uit mag trekken , om daar eens extra goed over na te denken. En er over te praten natuurlijk; thuis en op school en in de (kinder-)kerk. En ná die 40 dagen zien we hopelijk heel veel reden om een mooi Paasfeest te vieren!

Het wordt de hoogste tijd, dat we het jeugdwerk van de Dorpskerk op social media gaan zetten: we willen immers graag zoveel mogelijk jeugd (en ook de ouders) bereiken en laten weten welke mooie dingen we in de Dorpskerk doen!

WIE (jongeren/ouders?) WIL ONS DAARBIJ HELPEN?

Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-50449091 (jeugdouderling Mieke Bleys)

foto van 1oktober 2017

(foto van 1 oktober 2017)     

Misschien heb je hem al gezien tijdens de Dienst voor Jong en Oud op 4 december 2016, want toen was het de eerste ‘werkdag’ voor onze nieuwe predikant,
dominee Van der Sijs. En anders kom je hem vast later deze maand nog tegen- bijvoorbeeld op het FamilieKerstFeest op 18 december, of op Kerstmorgen.
Hij wil graag kennismaken met alle mensen in de Dorpskerk, en natuurlijk ook met de kinderen en jullie ouders. Wel zo fijn als we elkaar bij de naam kennen!

Dag allemaal!

Misschien moest je even zoeken, maar jouw jeugdpagina in de Onderweg is per vandaag nieuw, anders en op een andere plek te vinden (op de site is het gelukkig hetzelfde gebleven).

Zo gaat dat in een nieuw jaar, dan gaan we op zoek naar iets nieuws. Of het daarmee ook beter wordt, mag jij zelf bepalen. In elk geval kun je alles voor de Dorpskerk Jeugd toch wel in de Onderweg. En net als altijd kun je al je schrijfsels of andere bijdragen, je vragen en opmerkingen kwijt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Veel leesplezier! Jeugdredactie.

 

Vanaf 2015 is er een belangrijke verandering in de opzet van de Kinderkerk:

Er zal niet wekelijks, maar alleen op de eerste zondag van de maand + tijdens kerkelijke feestdagen Kinderkerk zijn voor de basisschooljeugd.

In de Zomervakantie is er Zomerstop. Voor de rest van de data zie het rooster van de Kinderkerk.

Hier vind je de meeste verhaaltjes die ook in de (afgelopen) Flitsen staan,

maar dit rubriekje is ook handig voor de mama's en papa's: kan je ze vertellen, dat ze op deze site moeten doorklikken naar de Algemene informatie.

Voor de roosters, klik door naar de Kinderkerk en de JeugsSooS  deze site.