Voor de vergadering van 18 januari jl. waren de ouderlingen met beperkte taak (zij hebben alleen een taak in de eredienst) uitgenodigd. Enerzijds om feeling te houden met de kerkenraad in het algemeen, anderzijds om het eerste halfjaar te evalueren. Het is goed om te horen dat zij hun taak graag en met plezier uitvoeren en zo de druk op de overige ouderlingen kunnen verlichten.

Uitvoerig is het plan van aanpak voor de PR en Communicatie in en vanuit onze gemeente besproken. Vanuit de wens om de Dorpskerk weer meer zichtbaar te maken, is verbetering en structurering van de PR en de communicatie noodzakelijk. Daarbij moeten de tot nu toe gebruikte middelen en de hedendaagse, waaronder de social media, tegen het licht worden gehouden.

Aandachtspunten zijn: wie we willen bereiken (eigen leden, jeugd, zustergemeenten, inwoners Blaricum), uitbreiden e-mailadressenbestand, herkenbare huisstijl, mogelijkheid van nieuwsbrief

Besloten is een communicatie-commissie in het leven te roepen die met de verbetering en structurering aan de slag gaat.

Natuurlijk hebben we nagepraat over het Kerstdiner, het Familiekerstfeest en de Volkskerstzang.

Het Kerstdiner was een groot succes, waarmee wij als Dorpskerk veel goodwill hebben kunnen kweken. De kerkenraad zal in de vergadering van juni besluiten of er een vervolg komt; dat is mede afhankelijk van de financiële evaluatie.

De ervaringen met het Familiekerstfeest waren erg positief. De deelname van kinderen van onze eigen gemeente was weliswaar gering, maar de belangstelling uit de gemeente (dus niet alleen ouders) was groot. Ook de voor de komende Kerst staat het Familiekerstfeest geprogrammeerd.

Over de Volkskerstzang zijn veel positieve reacties ontvangen. De avond is niet alleen bezocht door gemeenteleden, maar ook door veel mensen van buiten de Dorpskerk en zelfs van buiten Blaricum.

De kerkenraad heeft besloten ook dit jaar een Volkskerstzang op het programma te zetten en wel op zaterdag 22 december.

Het verheugt de kerkenraad de heer S.M.S. (Bas) Reitsma, Mathijssenhoutweg 12, 1261 CL Blaricum voor te kunnen dragen als diaken. Hij zal binnen de diaconie de functie van penningmeester op zich nemen.

In de diensten van 25 februari en 4 maart zal de voordracht worden afgekondigd, waarna, wanneer geen bezwaren tegen de voordracht worden ingebracht, bevestiging in het ambt in de dienst van 18 maart kan plaatsvinden.

Bram Veerman, voorzitter

Onder de bezielende leiding van cantor en organist Peter de Ouden hebben woensdagavond 31 januari ruim 30 enthousiastelingen deelgenomen aan de Sing-In.

En passant iets vertellend over het ontstaan en de ontwikkeling van het meerstemmig zingen, liet hij de geoefende en niet-geoefende zangeressen en zangers o.a. door hemzelf, uit evergreens samengestelde canons zingen. Na een wat stuntelend begin: de juiste melodie zingen, op het juiste moment beginnen of invallen, allen even snel zingen, ontstond stap voor stap een 16-stemmig gemengd koor. Wat een verrassend en onverwacht resultaat leverde dat op. Er werd steeds enthousiaster gezongen. We oefenden ook een paar liederen die we in de dienst zouden kunnen zingen. Als het dan ook meerstemmig gaat zou dat fantastisch zijn.

Denkt u als u dit leest: ‘ik heb wat gemist’ dan klopt dat, maar u kunt dan nog op de woensdagen 28 februari en 14 maart naar de open repetities van de Dorpskerkcantorij komen. Om mee te zingen.

Een enthousiate deelnemer

Op de maandagavonden 26 februari, 5 maart, 12 maart, 19 maart en 26 maart houden we in de Dorpskerk een meditatief moment.

Van 19.15 uur tot 19.45 uur horen we op die maandagavonden muziek, luisteren naar woorden ter meditiatie, zoeken de stilte en collecteren voor het veertigdagenproject van de BEL-kerken.

We zitten in een kring voorin de kerk en hopen zo bewust naar Pasen toe. Het zijn ingetogen vieringen in kleine kring. U bent van harte welkom, ook voor één keer, om eens te kijken hoe het gaat...

Beste leden van de Dorpskerk te Blaricum,

Op 24 en 25 februari as is er weer een inzameling voor de Voedselbank in de Dorpskerk in Blaricum.

U bent van harte welkom op zaterdag 24 februari om van 10:00 tot 12:00 uur uw goederen af te geven in de kerk óf op zondag 25 februari voor de zondagsdienst.

Deze keer zou de Voedselbank erg blij zijn met:
* groente in blik
* thee
* vleesconserven
* broodbeleg
* pastasauzen
* waspoeder
* zonnebloemolie

Liever géén pasta aub deze keer.

Hartelijk dank!
Met vriendelijke groet,
Diaconie van de Dorpskerk Blaricum

Op 28 januari  is de veertigdagenkalender 2018 uitgekomen.

De teksten van deze kalender zijn gevarieerd: oneliners, verhalen, diepzinnige overdenkingen, gedichten en gedachten.

De prijs bedraagt net als vorig jaar 5 euro per stuk. Er is een beperkt aantal kalenders beschikbaar, dus: op is op. Vanaf 28 januari te koop na de kerkdienst.