In zaal ’t Trefpunt draait elke 2 weken op zondagmiddag een Bioscoopfilm. Vanaf 13.45 uur is de zaal geopend en kunt u koffie en thee verkrijgen.

De aanvangstijd is altijd: 14.00 uur.

Zondag 22 april de film: My big fat Greek wedding, een romantische komedie met de 30-jarige Grieks-Amerikaanse Toula, het zorgenkindje van de familie, die voor allerlei hilariteit zorgt.

Over 14 dagen, dus op zondag 6 mei draait in Bioscoop Torenhof de film: “Music of the Heart” (met o.a. Meryl Streep en Gloria Estafan). Een ontroerende film over een waargebeurd verhaal over Roberta die vioolles op een school in de ruigste buurt van New York (Harlem) gaat geven.

Dus Senioren, speciaal voor jullie! Ga alleen óf neem een kennis mee! Want: U bent van harte welkom!

Ook al hebben we op Hemelvaartsdag geen kerkdienst in de Dorpskerk, er is toch alle reden om deze bijzondere dag te gedenken. Na zijn opstanding ging Jezus naar de hemel. Welke voorstelling maak je daarbij? Steeg Hij op een wolk omhoog en verdween zomaar? In elk geval was het indrukwekkende gebeurtenis.

Om in de vroege ochtend van Hemelvaartsdag de frisheid van de natuur te ervaren gaan we DAUWTRAPPEN! Het plan is om bij de Dorpskerk te vertrekken om 7 uur. Anneke van ’t Hull zet een wandelroute uit in onze eigen mooie omgeving en na anderhalf uur zorgt Mariëtte de Fouw voor een heerlijk ontbijt. Graag voor 8 mei opgeven bij Anne-Marie de Fouw, telnr. 06-21230727. Trek wel goede wandelschoenen aan!

Mozes staat dit jaar centraal bij het Basaal Bijbellezen. Mozes zet de toon van de Joods-Christelijke traditie. Kerngedachte in deze traditie is: gelover heeft met vrijheid te maken. Niet de vrijheid om maar te kunnen doen wat je wilt. Centraal in het leven van Mozes staat de Tien Woorden, die je mag zien als richtingwijzers naar het goede leven in vrijheid.

Op drie avonden lezen we de verhalen over deze grote Bijbelse figuur.

Woensdag 7, 14 en 21 maart, 19.30 - 21.30 uur,
Basaal Bijbellezen in de Johanneskerk Naarderstraat  Laren,
spreker Job de Bruijn.
Dit is een BEL activiteit*

 

De diaconie is trots te kunnen melden dat de laatste Voedselbank actie in Februari jl. tot grote vreugde van allen 300 producten heeft gegenereerd.

Geweldig. Dank voor uw aller steun!!

Wij gaan in het najaar 2018 wederom een actie op touw zetten.

Wij zullen, behalve dat wij dit keer ook alle regionale media hadden benaderd, ook dit weer onder uw aandacht brengen.

Hartelijke groet namens de diaconie

Annette Horsman

 

Zoals ook op het Collecterooster van de Diaconie is aangegeven, wordt er in de weken voor Pasen in de 40-dagen aktie voor diverse doelen gecollecteerd.

Het  BEL-thema is " BAMBOE MEER DAN EEN PLANT"

Een van de projectn: Een bamboeplantage voor Sheini in Ghana.

In samenwerking met de stichting Barbaruga hopen de BEL kerken een bamboeplantage van 4 hectare aan te kunnen leggen bij het dorp Sheini, een afgelegen nederzetting in het noordoosten van Ghana. Bamboe houdt het regenwater vast, je kunt er stevige en solide hutten mee bouwen, het levert ook bouwmateriaal voor een schooltje en er kunnen zelfs fietsen van gemaakt worden.

Bamboe kan dit afgelegen dorp zelfvoorzienend maken maar ook uit het isolement halen.