Terugblik dauwtrappen op Hemelvaartsdag

In de vroege ochtend van 10 mei verzamelden zich 18 moedige wandelaars bij de Dorpskerk om te gaan dauwtrappen. Het was om zeven uur nog behoorlijk koud en het regende een beetje, maar daar trokken de deelnemers zich niets van aan. Goed aangekleed ging de groep onder aanvoering van Anneke op weg. De route ging eerst via het parkje richting de Woensberg naar de Heemtuin. 

Daarna liepen we via een oversteek bij het Huizerhoogt en de Paviljoensweg naar de Tafelbergheide. Langs mooie bospaden bereikten we de heuvel met de bankjes. Vandaar heb je een schitterend uitzicht over de heide. Zelfs bij dit regenachtige weer werden we er stil van. Tijd voor een kort gedicht door Anneke voorgelezen. Daarna ging de route dwars over de hei richting de schaapskooi. Daar las Mieke een passend gedicht over de Herder en zijn schapen. Na de oversteek van de Boissevainweg liepen we via het fietspad richting de Bussummerweg. Deze volgden we helemaal naar beneden tot we weer bij de Dorpskerk uitkwamen. Daar eindigde de wandeling van ruim anderhalf uur. Tijd voor een welverdiend en gezellig ontbijt thuis bij de familie De Fouw. 

Wat was dat voortreffelijk verzorgd door Mariëtte en Aly! Toen iedereen aan tafel zat, zongen we eerst nog enkele liederen en daarna was het genieten van al het heerlijks wat op tafel stond. Dank aan iedereen die heeft meegewerkt bij de voorbereiding en de uitvoering van dit goede en leuke initiatief! En natuurlijk dank aan alle deelnemers! Volgend jaar gaan we vast en zeker weer dauwtrappen op Hemelvaartsdag. 
Anneke van ’t Hull.