van de Kerkenraad in februari 2018

Voor de vergadering van 18 januari jl. waren de ouderlingen met beperkte taak (zij hebben alleen een taak in de eredienst) uitgenodigd. Enerzijds om feeling te houden met de kerkenraad in het algemeen, anderzijds om het eerste halfjaar te evalueren. Het is goed om te horen dat zij hun taak graag en met plezier uitvoeren en zo de druk op de overige ouderlingen kunnen verlichten.

Uitvoerig is het plan van aanpak voor de PR en Communicatie in en vanuit onze gemeente besproken. Vanuit de wens om de Dorpskerk weer meer zichtbaar te maken, is verbetering en structurering van de PR en de communicatie noodzakelijk. Daarbij moeten de tot nu toe gebruikte middelen en de hedendaagse, waaronder de social media, tegen het licht worden gehouden.

Aandachtspunten zijn: wie we willen bereiken (eigen leden, jeugd, zustergemeenten, inwoners Blaricum), uitbreiden e-mailadressenbestand, herkenbare huisstijl, mogelijkheid van nieuwsbrief

Besloten is een communicatie-commissie in het leven te roepen die met de verbetering en structurering aan de slag gaat.

Natuurlijk hebben we nagepraat over het Kerstdiner, het Familiekerstfeest en de Volkskerstzang.

Het Kerstdiner was een groot succes, waarmee wij als Dorpskerk veel goodwill hebben kunnen kweken. De kerkenraad zal in de vergadering van juni besluiten of er een vervolg komt; dat is mede afhankelijk van de financiële evaluatie.

De ervaringen met het Familiekerstfeest waren erg positief. De deelname van kinderen van onze eigen gemeente was weliswaar gering, maar de belangstelling uit de gemeente (dus niet alleen ouders) was groot. Ook de voor de komende Kerst staat het Familiekerstfeest geprogrammeerd.

Over de Volkskerstzang zijn veel positieve reacties ontvangen. De avond is niet alleen bezocht door gemeenteleden, maar ook door veel mensen van buiten de Dorpskerk en zelfs van buiten Blaricum.

De kerkenraad heeft besloten ook dit jaar een Volkskerstzang op het programma te zetten en wel op zaterdag 22 december.

Het verheugt de kerkenraad de heer S.M.S. (Bas) Reitsma, Mathijssenhoutweg 12, 1261 CL Blaricum voor te kunnen dragen als diaken. Hij zal binnen de diaconie de functie van penningmeester op zich nemen.

In de diensten van 25 februari en 4 maart zal de voordracht worden afgekondigd, waarna, wanneer geen bezwaren tegen de voordracht worden ingebracht, bevestiging in het ambt in de dienst van 18 maart kan plaatsvinden.

Bram Veerman, voorzitter